GAMLEBY-RADIO-TV
Fråga oss först Vi löser era problem
Antenn

    


Vi använder enbart Antenner av högsta kvalitet från välkända Televes
Detsamma gäller förstärkare,kabel,kontaktdon etc,etc

Televes antenner innehåller LTE-skydd **

Kom in till oss så pratar vi antennlösningar för just erat behov

Klicka på bilden ovan och läs mer om Televes Produkter 

** LTE

 

Förhindra att "LTE" mobilt bredband stör din TV bild

 

I europeiska länder med frekvensbandet 790-862MHz (kanal 61-69)kommer detta successivt att upphöra för DTT-bruk (marksänd digital-TV).

 

I framtiden kommer detta frekvensband användas för mobila bredbandstjänster av LTE (Long Term Evolution) och/ eller LTE Advanced-teknik.

 

LTE-tekniken är verksam i 790-862MHz bandet och ger utmaningar inom installerat DTT och CATV (kabel-TV nät), som historiskt är utvecklade för att klara dessa frekvenser:

 

 

DTT (Digital Terrestrial TV)

 •  
  En utmaning med Frekvens Separation: LTE sändningar (från kanal 61) är nära DTT-kanal 60, med potentiella grann- och när- kanal störningar.
 •  
  Lösning: Högpresterande Band Stopp Filter att stoppa LTE signaler, samt nya antenner som är anpassade för att endast ta emot upp till kanal 60.
 •  
  Utmaningar med förstärkar/TV-tuner överstyrning: Problem förväntas främst på landsbygden där LTE överföringsnivåerna förväntas vara som högst, vilket kan överbelasta DTT mastförstärkara och TV-tuners som ligger nära LTE sändaren.
 •  
  Lösning: Skarpa Bandstopps Filter, låg brusnivå/hög förstärkaringång samt nya antenner anpassade för att endast ta emot upp till kanal 60. Det är viktigt att placera filtret så nära antennen som möjligt och innan antennförstärkare, TV-tuner, set-top-box och TV.

 

CATV (Kabel-TV)

 •  
  CATV anses vara ett slutet nätverk och kanal 61-69 kommer att fortsätta att användas i kabel-TV nät. Med andra ord kommer kabel-TV-kanaler att samexistera med kanal 61-69 LTE sändningar.
 •  
  Lösning: Bra skärmning i kabel-TV nät är kritiskt och viktigt. Det är något som kabel-TV operatörer historiskt sett har varit väl medvetna om. Studier tyder dock att högre avskärmning kan krävas (nya högre skärmnings klasserna A+, A++ har definierats).

 

DTT and CATV

 •  
  DTT och kabel-TV har en gemensam utmaning med skärmning av TV-nätet. "En kedja är inte starkara än dess svagaste länk" och TV-nätet går hela vägen upp till kontakten på baksidan av TV: n(koaxial, HDMI eller annan kontakt).
 •  
  LTE-sändningar kommer att hitta den svagaste länken i ditt TV-nätverk och LTE störningar kommer in i nätverket. Det är därför som störningsfri bildkvalitet kräver korrekt skärmade kablar, tappar och fördelare, uttag, kablar och kontakter.
 •  
  Använd hög skärmande kabel (klass A eller A+) och hög skärmade kontakter (klass A eller A+) under alla dina installationer.
 •  
  Med andra ord kräver en störningsfri tv-upplevelse, också en kvalitets avskärmning av internt nätverk. 
  L


HemM-NÖJEBoxer TVSändar infoTesslor Rör RadioRoberts RadioAntennVarumärkenKontakt/Hitta hitTips och RådSagan om LUXOR